onsdag, oktober 21, 2009

Här kan inte borgerligheten parkera sig!

Nu är det mindre än ett år kvar och med den sista borgerliga budgeten presenterad för staden ökar kamplusten! Även om borgerligheten i staden slagit sig till ro och i skattefrågan och att en genomläsning av budgetförslaget klargör borgarnas ointresse för ledning och styrning så är det en hård kamp som stundar. Finanskrisen har förlamat borgerligheten och säkert bidragit till att de tar fram samma gamla argument och politik som snarare bidragit till att öka problemen istället för att lösa dem. Tydligast blir det när de på område efter område tar upp gamla löften, gamla ideér och gamla floskler för att presentera dem som inriktning för framtiden.
jag säger bara arbete...
Åter lovar borgerligheten att de arbetslösa inom fem dagar ska få jobbplan, (Individuell) eller annan insats inom fem dagar, vaddå återigen förresten, det var ju ett arbete de lovade, ett riktigt jobb till avtalsenlig lön inom fem dagar om man var arbetslös. jobb jobb jobb..
Servicehusen skulle utvecklas och rustas, det var löftet, de var ju så upprörda och oroliga för att platser för vård och boende avvecklades att de blev hesa av sitt höga tonläge. Nu, i en bilaga till budgeten, avvecklas alla servicehus inom en tioårsperiod. Utan process, utan att ta till sig av synpunkter och kritik, utan att redovisa konsekvenserna för alla de ca 3000 personer som är sängliggande och skröpliga och som idag bor på servicehus.
Dessa servicehus "dödas" i bilagan till budgeten
Rinkeby servicehus, Kastanjen i Hägersten-Liljeholmen, Långbroberg i Alvsjö, Väduren på Norrmalm, Nälsta servicehus, Tunets servicehus i Bromma, Hammarbyhöjdens servicehus, Skärholmens servicehus samt Rio servicehus på Östermalm, Södermalm och i Tanto.
Vart tog löftet om att bevara servicehusen vägen, det utlovades i valet och fanns med i de första borgerliga budgetarna.
vart tog trygghetskvittot vägen, vad hände med samverkan, vad blev det av den uppsökande utlovade verksamheten, vad blev det av löftet om att biståndsbedömningen till servicehusboende skulle bli generösare och att de äldre skulle få både guldkant på tillvaron och trygghet.
Vad blev ni av ljuva drömmar om en rimligare värld..
Svaret på det finns inte i borgerlighetens budget. Men formuleras i detta nu i ett alternativ till finansborgarrådets, uppgivenhetens och de svikna löftenas dokument.
Nämligen det socialdemokratiska alternativet!