tisdag, september 01, 2009

Farlig trafikmoral i Stockholmstrafiken

Så har jag än en gång cyklat mellan ytterstan och Stockholms city. Jag är tvungen att tyvärr konstatera att trafikmoralen bland stadens cyklister är under all kritik. Cykling är ett bra, miljövänligt och hälsofrämjande sätt att ta sig fram. Oftast går det till och med fortare än både bilen och kollektivtrafiken. Det jag inte begriper är hur alla dessa cyklister totalt struntar i stoppskyltar, tafikljus och att ta hänsyn. Gående får passa sig, bilarna får tvärnita och de cyklister som nu följer trafikregler och har vett i skallen får passa sig.
Stannar man för rött och gör en mjuk inbomsning när det slagit om till gult får man nästa räkna med att någon slänger arga kommentarer eller helt frankt bara kör in i bakhjulet.
Håhåjaja, man börjar väl bli gammal.
Fler poliskontroller behövs för att stocholmarna ska hålla regelverket. Bättre och fler cykelbanor, där trafikslagen skiljs åt är också en del av lösningen.
Men framförallt att även de cyklande begriper att det finns regler för hur man får bete sig, även som cyklist!
Arg!


1 Comments:

Blogger Unknown said...

Faktum är att många bryter mot regler. Cyklister är inte unika. Det finns bara ett sätt, att komma tilrätta med problemet: beivra brott.

24/10/09 18:15  

Skicka en kommentar

<< Home