torsdag, augusti 27, 2009

Stoppa utvisningarna, Öppna ambassaderna för asylsökande HBT-personer och följ lagen!!!

I detta nu skickar svenska myndigheter, trots en tydlig lag med en människovärdig grund, HBT personer mot fängelse, tortyr och i flera fall död. På sergels torg idag klockan 13.00 demontrerade flera hundra personer mot detta avskyvärda och otänkbara som är en realitet. Homosexuella och avvikande förföljs, trakasseras och mördas, för att sedan förnedrade och torterade slängas som sopor på tippen.
Trots vår svenska lag och trots en stolt regeringsförklaring från den nu sittande borgerliga regeringen fortsätter Sverige att medverka till dessa hatbrott. Finns det inte en lagparagraf som handlar om just medverkan till brott eller understödjande och främjande av brottslig verksamhet. Om ingenting görs borde sverige anmälas, detta kan inte vara förenligt med folkrätten.
Men, chansen finns att agera, gör detta nu och rädda livet och värdigheten för de utsatta, de som inte passar in i normen, för de dolda och för de som öppet berättar, med stolthet, att de är HBT personer!

Riksdagens partier borde samla sig kring ett upprop och sätta stopp för kränkningarna, lagvidrigheten och ut- och avvisningarna av HBT personer till länder där kärleken till en person av samma kön, eller avvikande från norm är ett brott som straffas!

Svergie ska kopplas till begrepp som människovärde och solidaritet!

Frågan som kvarstår är om nu inget görs, (otänkbara tanke), vilket rättsligt ansvar har regeringen och dess ministrar, förutom den uppenbara bristen på medmänsklighet?