torsdag, september 03, 2009

Ännu en skandal med enorma uttag av vinst ur offentligt finansierad välfärd!

Så har det åter hänt, föga förvånande men mycket upprörande. En privat förskola har gjort miljonvinster, tagit ut pengarna och gett sken av dålig ekonomi! Socialdemokraterna i Stockholm har under sommaren med Carin Jämtin i spetsen satt fingret på denna sjuka hantering av skattemedel avsedda för kvalité i vård, skola- och omsorgssektorn. I Dn´s artikel nu på morgonen framgår att det rör sig om en tidigare chef som tagit över och sedan gjort sig en reäl hacka! Finansborgarrådet verkar bara så där lite lagom förvånad och har en högst blygsam kommentar till det inträffade. Vilket inte heller är förvånande och lika upprörande som själva sakfrågan.
Det är Moderaterna som i snart 20 år drivit privatiseringarna som ett heligt mantra. Jag minns i början på 90-talet då vi hade liknande situationer. Vilket liv det var. Kommunala chefer tog över verksamheter och sade sig få den frihet som behövdes för att kunna jobba med kvalité och barnen på ett bra sätt. (Vilket underförstått inte gått i den kommunala verksamheten).
Jag satt på ett sammanträde med inköpslistor från ett utav de större objekten då, förskolechefen, ( den kommunala), hade som chef gjort stora investeringar och inköp som hon sedan, (som vd i sitt bolag), fick köpa loss för en spottstyver.
Detta är en ren och skär skandal som nu upprepar sig!
Intresset ljuger inte, det är pengar det handlar om, och priset? Det får barnen betala, och föräldrarna och inte sällan personalen! Någonstans tas ju dessa pengar från den direkta verksamheten för att istället användas som vinstuttag och/eller utdelning till aktieägare.
Notera i artikeln att förutom vinstuttag så har det vare både utdelning och höga arvoden till styrelsen. Att bli förbannad handlar inte om avundsjuka, det handlar om att detta är fel!
Stoppa dessa vansinniga vinstuttag!
Driv opinion mot moderater som möjliggör detta slöseri!
Jag ser fram emot att partikongressen sätter ned båda fötterna i marken!


1 Comments:

Blogger Terje said...

Hej vad vet du om de ändrade planerna för Högdalstoppen?
Terje

12/9/09 00:53  

Skicka en kommentar

<< Home