onsdag, mars 19, 2008

Övergrepp på demokratin!

Vi var många som trodde att måttet var rågat med informationen som gick ut till boende i ytterstaden inför julen. I dagens tidningar kan man läsa att hela bostadsbestånd är sålt till privata intressen. Över huvudet på alla dem som längtat efter och sett fram emot upprustning av bostäderna och områdena efter många års bristande underhåll.
Nu avhänder sig borgerliga politiker ansvaret. detta är i sig ingenting som förvånar, mer upprör det. Men, även borgerliga politiker måste ta ansvar för sina vallöften.
I valet lovade de att ytterstadsborna skulle få löpa loss och ombilda sina fastigheter. Om de ville. Nu när intresset inte är särskilt högt så struntar de fullständigt i de boende och säljer till privata intressen istället. När berättade de det innan valet?
Hela processen kring Järva är ett politiskt övergrepp på demokratin och grunderna för insyn och delaktighet i viktiga beslut. Det är rent ut sagt rent jävligt att ansvarigt borgarråd dessutom väljer at skylla på socialdemokratin för at berättiga sitt agerande.
Med detta beslut, att sälja till privatintressen förlorar moderaterna sin sista trovärdighet gentemot väljarna i bostadspolitiken. De gamla moderaterna var värdekonservativa, de nya moderaterna är nyliberala, marknaden skall styra och råda.
Oavsett vilket är de samma gamla moderater med samma politik som drabbar de mest utsatta och som fullständigt bortser från hur politikens beslut påverkar och inverkar på mängder utav människors liv och hälsa.
Nu är det många som är sömnlösa av oro! Dock inga moderater uppenbarligen....


1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de LCD, I hope you enjoy. The address is http://tv-lcd.blogspot.com. A hug.

19/3/08 13:01  

Skicka en kommentar

<< Home