tisdag, april 17, 2007

Apropå Regeringens Vårproposition

Vårpropositionen går på i samma anda som tidigare Moderata förslag och politik. Mer åt de rika och välbärgade, de som redan har det fett! Och de som skall betala kalaset är som vanligt de långtidsarbetslösa, sjuka, förtidspensionerade och de som uppbär försörjningsstöd. Det är skamligt och kommer leda till motsättningar mellan olika skikt i samhället.
Upprörande är också den stockholmsfientlighet som man kan utläsa ur förslaget. inga nya pengar till viktiga infrastruktur investeringar, varken till vägar, kollektivtrafiksatsningar eller spårinvesteringar. Inte heller kan man utläsa några uppgraderingar utifrån de neddragningar som både vägverket och banverket tidigare redan aviserat. Nu kommer med all sannolikhet även inplanerade projekt, typ E18 och snabbspårvägar läggas i malpåse. Inga pengar finns ånyo till citybanan vad jag kan se heller.
Moderater är ett kaxigt och framåt fenomen, när de är i opposition! Var är de högljudda tongångarna från förr i den skarpa kritiken mot regeringens flathet mot oss stockholmare.
Trovärdigheten för finansborgarrådet i Stockholm minskas avsevärt efter denna "satsning" på stockholm från regeringens sida. KAO är nog mer stödtrupp åt regeringen än en stark och kritisk, (oberoende), röst i huvudstaden.
Som tur är har vi flexibla tjänstemän i stadens förvaltning. de har redan ställt om från att bygga vägar och bostäder till att rädda träd! Bilden är från Vasagatan i centrala Stockholm.