onsdag, mars 10, 2010

Bilden ljuger!



Det ska löna sig att ha arbetat, så är det inte idag, vilket den socialdemokratiska kampanjen som startar idag avslöjar. Här kan du med egna ögon se hur orättvisan slår mot pensionärerna. Pensionärsskatten - Socialdemokraterna Bilden, som är tagen av Linda Håkansson, visar det socialdemokratiska äldreutskottets upptakt tidigare i veckan. Äldrefrågorna i vid bemärkelse kommer att vara viktiga i årets val. Över två miljoner pensionärer kommer att trängas vid valurnorna för att lägga sin röst.

Bilden ljuger. Jag är precis så upprörd som bilden visar, och det är de andra också, men det syns inte lika bra. Stämmningen på mötet var bra och Ylva Johansson (s) presenterade vår äldrepolitiska plattform. Carin Jämtin avslutade dagen med uppmaningen att nu har valrörelsen börjat och inget kan stämma bättre.

Ett utav våra vallöften, högaktuellt i kölvattnet av RUT debatten är vår reform riktad till alla över 75 år. Får vi väljarnas förtroende erbjuds alla över 75 år 2 timmars hemtjänst i veckan med förenklad biståndsbedömning. Det handlar om en riktig valfrihetsrevolution som flyttar över bestämmanderätten över vardagen från biståndsbedömare till den enskilde äldre. Och det till priset av ordinarie hemtjänsttaxa. äldre ska själva få avgöra vad som ska göras, när, hur och självklart av vem!

På den socialdemokratiska hemsidan kan du hitta material för att hjälpa till i valarbetet, eller ansluta dig som medlem eller varför inte bara ta del utav informationen om vår politik! En sak är säker, bilden ljuger inte om en sak, hos oss är det inte bara trivsamt, vi har kul också!

Etiketter: ,