onsdag, maj 27, 2009

EU möte med Maj-Britt Theorin

För någon dag sedan var jag på ett välbesökt möte i stora landstingssalen i SLL. Temat var EU och pensionärerna och inbjuden talare var Maj-Britt Theorin. Hennes budskap var att det går att påverka, att det hänger på oss, och att 70% av alla frågor som berör oss på något sätt beslutas det om på EU nivå. Maj-Britt röstade nej i folkomröstningen men respekterar folkviljan. Hon tar upp sin kamp på flera viktiga politikområden. Kvinnors rättigheter, fredsfrågan, och sist men inte minst att hon som internationalist arbetat med EU uppdraget som bas inom ramen för FN när det gäller säkerhets- och nedrustningspolitik.
Valet är avgörande. Avslutningsvis tar Maj-Britt upp de fackliga rättigheterna och att detta i allra högsta grad är en fråga för EU. Vi Socialdemokrater vill inte ha ett Europa byggt på orättvisa, sämre skydd för arbetare. Svenska avtal skall gälla i Sverige!
Slutsatsen blir efter detta möte att högern måste motas i grind. Gör vi inte det får vi ett EU parlament med borgerliga värderingar. Det är ett hot inte bara mot generell välfärd och fackföreningarnas medlemmars fri och rättigheter. Det är också ett hot mot arbetet för en mer rättvis och jämlig värld!