onsdag, maj 13, 2009

Borgarna sätter oseriösa företagare framför äldres trygghet!

Igår hade vi äldrenämnd. Ett utav ärendena handlade om att följa upp hemtjänsten i privat regi. Jag har under en längre tid, tillsammans med mina s-kamrater och v+mp, drivit frågan att de som ligger bakom de privata hemtjänstföretagen skall granskas hårdare. Det ansvariga borgarrådet har i talarstolen i fullmäktige raljerat om att mc klubbar inte är intresserade av att komma hem till äldre och städa. Problematiken är allvarlig och mycket påtaglig. Både polisen och skattemyndigheten signalerar att äldremarknaden riskerar att bli "den nya taxibranschen". Trots det vägrar de borgerliga inse allvaret. Så blir det när dogmen är att allt skall vara privat till varje pris.
Här får ni ta del av vår reservation som talar sitt tydliga språk!


2009-05-12
Äldrenämnden

Reservation ärende 9
Att satsen om kontroll.

Leif Rönngren (s) mfl
Eivor Karlsson (mp)
Berit Bornecrantz Dias (v)






Reservation

"Härmed reserverar vi oss kraftfullt mot m, fp och kd´s beslut att inte ge förvaltningen i uppdrag att ta fram rutiner för kontroll och uppföljning av ägare och styrelseledamöter i de privata hemtjänstföretagen.

Enligt information från både polisen och skattemyndigheten kan vi konstatera att de borgerliga politikerna underskattar både problemen med och hotet från oseriösa företagare och organiserad brottslighet.

Faktum är att lagen om offentlig upphandling, kombinerat med bristfällig kontroll av ägare och styrelseledamöter vid upphandling, ger organiserad brottslighet en vidöppen dörr in till de kommunala verksamheterna.

Det är märkligt att de borgerliga sätter oseriösa intressen främst, framför koll på skattemedel, trygghet och säkerhet för de enskilda pensionärerna och kampen mot brottslighet i alla former.

Denna brist måste rättas till och samarbete med branschorganisationerna, polisen och skattemyndigheten initieras. Vi vill ha mångfald och kvalité men inte till priset av brottslighet, slöseri med skattemedel och otrygghet för stadens äldre."
Sprid detta och hjälp till att påverka de borgerliga i stockholm att komma till sans och reson.