fredag, maj 30, 2008

Kungsgatan idag klockan 13.00

Var är städborgarrådet Mikael Söderlund (m)? Enligt tidningsuppgifter skulle han inviga större papperskorgar på Kungsgatan idag klockan 13.00 och samtidigt bjuda på kaffe och bullar, såå mysigt och trevligt. Meeen, vart går aktiviteten av stapeln? Bilden är tagen klockan 13.00 på Kungsgatan ned mot korsningen vasagatan. Jag hade ju tänkt äta en bulle, ta en kopp kaffe och ropa ÄNTLIGEN när invigningen var avklarad. Detta lutar ju åt att vara ett riktigt bra medialt jippo. Antagligen stod borgarrådet åt andra hållet typ stureplan till där de säkert ställer krav på ordning och reda och städning inte bara varje fredag...
Lätt pinsamt är det ju att papperskorgen på bilden är gammal, sliten och proppfull med skit och står där i sin anskrämlighet, klockan 13.00 på Kungsgatan.
Om man nu dröjer nästan två år på att infria löftet om fler större papperskorgar och har en happening på plats, varför fixar man inte ens tömmningen av gamla papperskorgar.
Hade det inte varit fullt kunde vi stoppat även detta retoriska vallöfte i papperskorgen.



Dyster prognos för stadens ekonomi...

Men det verkar inte beröra stadens finansborgarråd som trots underskott och dystra ekonomiska prognoser tar verkligheten med ro. Att äldreverksamheter läggs ned, personal får sluta och att äldre inte längre får den sjävklara rätt de har till trygghet och omsorg verkar inte heller bita.
Idag presenterades regeringens utredare på äldreplanet att de äldre inte ses som hela människor och att den sociala situationen för äldre med särskilda behov av omsorg och vård är under all kritik. I en DN debattartikel lägger han ut texten och kommer med olika förslag.
Nu äntligen kanske äldreministern vaknar och går från ord till handling, hennes kollega i Stockholm har ju inte lyft ett finger för att förbättra innehållet i äldreverksamheterna.
Nu är det upp till bevis. Är KD ett parti med egen agenda eller är de helt i knät på Moderaterna?
Att en regeringsutredare nu redovisar slutsatser som kommunpolitikerna i Stockholm sedan länge känt till och inte gjort nåt åt kanske ändå innebär att de äldre inom en snar framtid kanske får en mer innehållsrik vardag och får göra fler aktiva val i vardagen än att endast få välja mellan offentligt och privat verksamhet.
Detta är en riktig väckarklocka hoppas de ansvariga nu vaknar från sin goda nattsömn!


torsdag, maj 29, 2008

Korridormygel i stadshuset?

Under alla mina år i stadshuspolitiken har jag hört om det berömda korridormyglet, platsen där allt viktigt görs upp, där ränker smids och stategier läggs upp för genomförandet av storslagna planer. Prinsens Galleri är ju en schysst lokal väl lämpad för detta ändamål. Igår utsågs det borgerliga laget som från hösten skall leda Stockholm. Inga direkta nyheter, inga överraskningar, det känns ju tryggt, men lite tråkigt. En nyhet som presenterades var det nya borgarrådets titel; Ytterstads- och bostadsbolagsborgarråd. Det förpliktigar ju ordentligt. Det vet ju alla, desto längre titel, desto mer ansvar : )
Jag välkomnar i alla fall ytterstadsborgarrådet, det skall bli kul att läsa vad exakt ytterstadsborgarrådet skall göra, och vad han vill göra.
I debatten om försäljningen av allmännyttan till privata intressen beskrev han att skälet till varför bostäderna skall privatiseras är att de är kraftigt eftersatta och att kommunen inte tagit sitt ansvar.
Välkommen ut till Högdalen och Rågsved, uppenbarligen har borgarrådet inte satt sin fot härute. När det gäller miljön och fastigheterna så är det mycket väl skötta och underhållna, gårdarna exemplariskt skötta och underhållet följer förberedda planer. Således ett utomordentligt dåligt underlag och argument för nyliberal privatiseringsideologi.
Kan ytterstads- och bostadsbolagsborgarrådet kliva in på arenan och se till att Högdalstopparna äntligen kan få förädlas med Norra Europas största, bästa och funktionellaste skatepark?

Korridorerna finns, handlingsutrymmet finns, den demokratiska processen är klar, de politiska besluten finns. De enda frågorna som återstår är om viljan och kraften finns.

Välkommen till nya uppdraget, nu väntar vi på leverans!




tisdag, maj 27, 2008

Punktinsats...fortsättning följer!

Som sagt detta är anledningen till min uppfattning att tidigare bild är resultatet av en punktinsats snarare än ett ordentligt städarbete. Frågan är om någon av kommunen kontrakterad entreprenör, eller kommunalt anställd har städat på förra bilden? Kanske är det någon arg och skräptrött Stockholmare som gjort en insats? Denna bild togs straxt efter den första och visar hur staden möter landet. Gröna träd. ängar, fina blommor och som grädde på moset, överfulla papperskorgar...... Jobba på!!!


Bra jobbat!

Men punktinsatser löser inga problem, det enda som långsiktigt gör det är ett strategiskt systematiserat arbete för att hålla Stockholm rent och vackert!

onsdag, maj 21, 2008

Jobba på själv!!!

I en utav gratistidningarna citeras borgarrådet Söderlund med anledning av att Moderaterna inte lever upp till sitt vallöfte om att gräva ned samtliga återvinningsstationer i staden. Han säger "Jobba på". Det borde i högsta grad gälla honom själv ännu mer. Det var moderaternas löfte, och nu skyller de på förpackningsindustrin. Det var faktiskt inte förpackningsindustrin som lovade väljarna detta, det var moderaterna. På bilden en överfull papperskorg uppe vid Högdalstopparna, också ett jätttevalsvek. Vi har inte fått någon skatepark, inga investeringar ingen upprustning, ingen städning. Insändarna om hur illa ställt det är är återkommande och upprörda. Tydligen finns det inte ens någon ansvarig för städningen på Högdalstopparna. Ingen som ansvarar för att tömma papperskorgar, ingen som skall städa. Jobba på själv Herr Söderlund!!!


lördag, maj 10, 2008

Rågsvedsdagen 2008!

Här kommer några bilder att använda för de som vill. Samtliga är tagna på Rågsvedsdagen och visar deltagare, föreningar och folk på torget. Arrangemanget var otroligt lyckat och lyfter på ett bra sätt fram alla goda krafter som arbetar tillsammans för ett ännu bättre Rågsved! På denna bild medarbetare från Swedbank som informerade om sina produkter, hade tävling och fixade så att Hammarby Fotboll kom och signerade. Rågsvedsborna tackar!


Överlevarna från Rågsved!

Kända från Rågsved och tv dokumentären var självklart med. De sålde broderade kuddar med MR på. Självklart har jag en hemma i soffan. MR är medlemmar i Nya Rågsveds Folkets hus och håller till i en egen lokal i Snösätra.


Lamporna Rågsveds Torg

I bakgrunden, Unga Örnar fixar popcorn och hoppborg. Kön var lång och jag fick inte hoppa.


Fontänen!

Behöver jag säga att det är populärt att hälla tvättmedel i fontänen. Det ser folktomt ut men skenet bedrar, alla har sökt sig till skuggan då värmen var outhärdlig, på gränsen i alla fall.


Hammarby fotboll!

Smått tumultartat när killarna signerade!


Hammarby!

Hammarby Hammarby Hammarby!!!


PRO solar sig i glansen..

Lotteri, försäljning och ett gäng kaxiga seniorer gjorde torget säkert!


POLIS!

Behövdes det inte ropa på, de var där och alla som ville fick sätta sig i bilen och känna på hur det känns att sitta bakom ratten, (eller i baksätet om man ville det)


Folkets hus!

Syntes givetvis på plats, med info om erbjudanden och materal om hur man startar en studiecirkel. Självkalart hjälper de till om man vill...


Tillsammans med styrelseledamoten

tillika fastighetsägaren står medarbetare på Folkets Hus framför vår flagga!


Ordning och reda!

Härlig bild i början på dagen!