fredag, maj 30, 2008

Dyster prognos för stadens ekonomi...

Men det verkar inte beröra stadens finansborgarråd som trots underskott och dystra ekonomiska prognoser tar verkligheten med ro. Att äldreverksamheter läggs ned, personal får sluta och att äldre inte längre får den sjävklara rätt de har till trygghet och omsorg verkar inte heller bita.
Idag presenterades regeringens utredare på äldreplanet att de äldre inte ses som hela människor och att den sociala situationen för äldre med särskilda behov av omsorg och vård är under all kritik. I en DN debattartikel lägger han ut texten och kommer med olika förslag.
Nu äntligen kanske äldreministern vaknar och går från ord till handling, hennes kollega i Stockholm har ju inte lyft ett finger för att förbättra innehållet i äldreverksamheterna.
Nu är det upp till bevis. Är KD ett parti med egen agenda eller är de helt i knät på Moderaterna?
Att en regeringsutredare nu redovisar slutsatser som kommunpolitikerna i Stockholm sedan länge känt till och inte gjort nåt åt kanske ändå innebär att de äldre inom en snar framtid kanske får en mer innehållsrik vardag och får göra fler aktiva val i vardagen än att endast få välja mellan offentligt och privat verksamhet.
Detta är en riktig väckarklocka hoppas de ansvariga nu vaknar från sin goda nattsömn!