torsdag, maj 29, 2008

Korridormygel i stadshuset?

Under alla mina år i stadshuspolitiken har jag hört om det berömda korridormyglet, platsen där allt viktigt görs upp, där ränker smids och stategier läggs upp för genomförandet av storslagna planer. Prinsens Galleri är ju en schysst lokal väl lämpad för detta ändamål. Igår utsågs det borgerliga laget som från hösten skall leda Stockholm. Inga direkta nyheter, inga överraskningar, det känns ju tryggt, men lite tråkigt. En nyhet som presenterades var det nya borgarrådets titel; Ytterstads- och bostadsbolagsborgarråd. Det förpliktigar ju ordentligt. Det vet ju alla, desto längre titel, desto mer ansvar : )
Jag välkomnar i alla fall ytterstadsborgarrådet, det skall bli kul att läsa vad exakt ytterstadsborgarrådet skall göra, och vad han vill göra.
I debatten om försäljningen av allmännyttan till privata intressen beskrev han att skälet till varför bostäderna skall privatiseras är att de är kraftigt eftersatta och att kommunen inte tagit sitt ansvar.
Välkommen ut till Högdalen och Rågsved, uppenbarligen har borgarrådet inte satt sin fot härute. När det gäller miljön och fastigheterna så är det mycket väl skötta och underhållna, gårdarna exemplariskt skötta och underhållet följer förberedda planer. Således ett utomordentligt dåligt underlag och argument för nyliberal privatiseringsideologi.
Kan ytterstads- och bostadsbolagsborgarrådet kliva in på arenan och se till att Högdalstopparna äntligen kan få förädlas med Norra Europas största, bästa och funktionellaste skatepark?

Korridorerna finns, handlingsutrymmet finns, den demokratiska processen är klar, de politiska besluten finns. De enda frågorna som återstår är om viljan och kraften finns.

Välkommen till nya uppdraget, nu väntar vi på leverans!