måndag, juni 16, 2008

Försäljning i kikaren!

Idag har den borgerliga majoriteten låtit ideologi gå före sunt förnuft och sålt tusentals lägenheter av allmännyttans bestånd i staden. Även i kranskommunerna pågår denna slakt på allmännyttan. Var för sig kan ju agrumenten låta trovärdiga, men knappast vid en samlad bild. Beståndet skall förädlas, "slipas" som borgarrådet uttryckte det. Att de inte bara tänker sig en finslipning förstår man ju klart när de ansvariga inte svarar på frågor om framtiden eller vad de anser vara en rimlig nivå på ägandet är, enligt moderat uppfattning.
På bilden syns skatteskrapan vid horisonten. Ett framgångsrikt bygge som gett studenterna i Stockholm och Stockholm ett eget monument över lite jävla anamma och dessutom ett viktigt tillskott av studentbostäder. Ikväll, om en liten stund, så fort talarna är färdiga sälj även denna fastighet.
Tonen är hård och oförsonlig, det görs mot bättre vetande och utan insikten om att Stockholmarna inte vill att allt skall vara privat! Hoppas det kollektiva minnet håller i...