tisdag, mars 17, 2009

Svenska kollektivavtal skall gälla!


Marita Ulvskog tog i bra idag på kollektivavtalsmanifestationen på Sergels Torg. Ett exempel är när hon slog fast att fackliga rättigheter går före den fria rörligheten på marknaden. Jag tillhörde dem som såg fördelar av ett svenskt EU medlemsskap och röstade ja, främst som motvikt till det fria rörliga kapitalet, att demokratin behöver stärkas och marknaden tyglas, men också med utgångspunkten att svenska kollektivavtal skulle gälla inom vårt lands gränser. Gör de inte det finns all anledning att fundera och tänka om!
Den moderatstyrda svenska regeringen lägger sig platt och står sig slätt, nu måste vi mobilisera inför de kommande valen. Valen måste vinnas! Om inte så kommer arbetarrörelsen att trängas tillbaka ytterligare med minskad rättvisa och jämlikhet som följd!
Detta i sin tur kommer att föda allt hårdare motsättningar på arbetsmarknaden, större utanförskap och ökad desperation och fattigdom!
Alternativet är ett vänsterorienterat europarlament och återigen en socialdemokratisk regering, för det är vad Sverige behöver!
Den svenska modellen är hotad och arbetarrörelsen utmanad av en nyliberal moderatpolitik, självklart skall vi anta utmaningen och återigen bygga landet med självförtroende, styrka och ödmjukhet!