tisdag, februari 10, 2009

Skandalerna avlöser varandra, ansvarigt borgarråd slår ifrån sig!

Nu måste väl ändå Boragrrådet Ewa Samuelsson (kd) ta sitt ansvar och sätta stopp för nedläggningen av äldreboenden runt om i staden. Innan valet lovade hon att det skulle bli fler servicehusplatser och fler äldreboenden. Efter valet har flera hundra platser avvecklats, servicehus har lagts ned och vallöften svikits. Det är de äldsta och mest sköra som nu tvångsförflyttas. Borgarrådet håller fast vid sin linje och beklagar att det klickat någonstans. I förra veckan beklagade Borgarrådet att äldre har vanvårdats på privata vårdhem och igår beklagade borgarrådet sig över att de privata vårdentreprenörerna i flera fall tagit ut pengar för hjälpmedel som skall vara avgiftsfria. Nu får beklagandet upphöra och åtgärder vidtas för att föhindra vanvård, privata entreprenörer som skor sig och gör stora vinster på sämre kvalité till stadens äldre. På dagens sammanträde i äldrenämnden i Stockholm kommer ett ärende upp som visar att äldre inte får den vård och omsorg de har rätt till enligt socialtjänstlag. exempelt är Vällingby-Hässelby. Själv har jag tagit upp dessa frågeställningar vid ett flertal tillfällen men talat för döva öron, det är dags att lyssna nu, äldreborgarrådet, eller avgå!!
För två veckor sedan debatterade vi äldreverksamheter och uppföljning i kommunfullmäktige, då var borgarrådet nöjd med uppföljningen av de privata vårdverksamheterna, nöjd med de pengar som finns för äldreomsorgen och nöjd med bemanningen på äldreboendena.
Hur nöjd är borgarrådet idag med den fruktansvärda beskrivning som återfinns i aftonbladet på sidan 18 och 19, skandal är ordet!