måndag, april 30, 2007

Premiär Gröna Lund!


Kallt soligt och vår! Låt Grönan expandera. Gör hela djurgården folkvänligt! Grattis kungen på födelsedagen!

tisdag, april 24, 2007

VerkligenVerkligheten siade rätt om framtiden!


På bloggen den 31/12 slog jag fast att detta året får Lejonkungen lämna stan. Han bärs ut av sina partivänner. Varför avgick han inte självmant då dataintrången i S systemen avslöjades? Antagligen därför att fp redan tidigare förlorat kontakten med verkligheten. Fp har levt ett eget liv i sin egna värld. Blir det Björklund som efterträder så slås den sista spiken i den kista där liberalismen i Sverige går sitt öde tillmötes. Tyvärr blir det ytterligare värderingsförskjutning högerut på skalan. Vi får väl se hur det slutar. So far har händelserna i fp varit ett fullgott alternativ till alla tv såpor.

söndag, april 22, 2007

Tre bilder från Högdalstopparnas djurliv.


Först ut denna huggorm. Halvdold i vassruggen njuter den i vårsolen. Straxt efter såg jag en rovfågel som tyvärr var för snabb för att jag skulle hinna få upp mobilkameran. Efter denna följer ytterligare två bilder.

Kopparorm. (Ödla)


På gångstig.

Hackspettsbo. (Tror jag)


I buskage och bergsskreva.

torsdag, april 19, 2007

Som jag lovade..


Favoritbild!
Fortum borde sponsra min blogg..

Idag fyller jag år!


Än känner jag mig pigg. Även om jag nu är helt på andra sidan 40.
Senare på dagen skall jag blogga in min favoritbild som present till mig själv.

tisdag, april 17, 2007

Apropå Regeringens Vårproposition

Vårpropositionen går på i samma anda som tidigare Moderata förslag och politik. Mer åt de rika och välbärgade, de som redan har det fett! Och de som skall betala kalaset är som vanligt de långtidsarbetslösa, sjuka, förtidspensionerade och de som uppbär försörjningsstöd. Det är skamligt och kommer leda till motsättningar mellan olika skikt i samhället.
Upprörande är också den stockholmsfientlighet som man kan utläsa ur förslaget. inga nya pengar till viktiga infrastruktur investeringar, varken till vägar, kollektivtrafiksatsningar eller spårinvesteringar. Inte heller kan man utläsa några uppgraderingar utifrån de neddragningar som både vägverket och banverket tidigare redan aviserat. Nu kommer med all sannolikhet även inplanerade projekt, typ E18 och snabbspårvägar läggas i malpåse. Inga pengar finns ånyo till citybanan vad jag kan se heller.
Moderater är ett kaxigt och framåt fenomen, när de är i opposition! Var är de högljudda tongångarna från förr i den skarpa kritiken mot regeringens flathet mot oss stockholmare.
Trovärdigheten för finansborgarrådet i Stockholm minskas avsevärt efter denna "satsning" på stockholm från regeringens sida. KAO är nog mer stödtrupp åt regeringen än en stark och kritisk, (oberoende), röst i huvudstaden.
Som tur är har vi flexibla tjänstemän i stadens förvaltning. de har redan ställt om från att bygga vägar och bostäder till att rädda träd! Bilden är från Vasagatan i centrala Stockholm.


tisdag, april 10, 2007

Åter Högdalen!


Efter påsk. Skräp, skräp, skräp!

tisdag, april 03, 2007

Borde det inte stå döende?


Jag tillhör dem som med bävan väntar på att kristdemokraterna skall infria sitt vallöfte; ''ingen skall behöva dö ensam''. Det lät hotfullt redan då.
Snart ringer det väl på dörren...

måndag, april 02, 2007

Ytterligare en bild!


Se text i två inlägg nedan.

Vad har hänt med Högdalens centrum?


För ett år sedan pågick ett centrumutvecklings - arbete. Centrumkompaniet höll efter klotter, städade och planterade regelbundet om i rabbaterna på bilden.
Är det utförsäljningen som borgarna just nu genomför som är orsaken till förfallet?
Eller hänger det ihop med förra bilden?

söndag, april 01, 2007

A P R I L S K Ä M T?

Nej, tyvärr! Efter majoritetsskiftet och fortsatt satsning på Stockholm ren och vacker har borgarna i Stockholm gått den hårda och snabba vägen från handling till fantastiskt vacker och slagkraftig retorik. Den här undersköna gläntan kan man hitta i Hagsätra invid en parkvägsslinga. Varenda lyktstolpe och bänk är nedklottrad och i sämre skick än på mycket länge.
Några andra områden där retoriken och vackra ord har tagit över insatser och handling;
Bostadsbyggandet, 6000 hyreslägenheter har hitintills Stoppats, (2 års produktion).
Jobbsatsningar; Istället för nya jobb, nya åtgärder och personalminskningar med ca 1600 personer på bara Stockholms stad och landsting.
Stockholm Ren och vacker, Ja, se er omkring på papperskorgar och väggar!
Minskat utanförskap; Indraget SL-kort till människor med Socialbidrag, halverad komvuxutb.
Alla skall få bo; Försörjningsstöd räknas inte längre som inkomst! Socialbidragstagare göre sig icke besvär att söka hyresrätt genom bostadsförmedlingen, (privatvärdarna hjälper dig säkert).
Jobbavdrag för att gynna de arbetande; Extraskat för pensionärer, sjuka, arbetslösa. Pengarna går till omfördelning som gynnar medel och höginkomstagare.
Nej till trängselskatt; Blev ju ett ja. Vart fan är svekdebatten?
Borgare har hög svansföring och skarp kritik och retorik i opposition, i majoritet har de bara undanflykter.
Detta är tyvärr inget aprilskämt!!!