tisdag, november 13, 2007

Utförsäljningsplanerna fortsätter!

Idag kunde hyresgästerna i Högdalens allmännytta vakna upp till ett kallt och vintrigt Stockholm. Fotot föreställer stålbogavägen där Familjebostäder planerar utförsäljning till privata intressen.
Idag kan jag dessutom avslöja att stockholmshem värderar 1421 lägenheter i bland annat Rågsved, detta för att sälja till privata fastighetsägarintressen. Igår presenterades denna lista för Stockholmshems styrelse, kompletterat med en muntlig information att det inte finns något underlag eller färdiga planer på utförsäljning.. Yea Right?!!
Den ursprungliga frågan som jag väckte i början på oktober handlade om hyresgäster som var oroliga för att ombildningskonsulter hävdade att "om de inte köper själva kommer fastigheten säljas". Jag hävdar med bestämdhet att detta skapar ett omoraliskt hårt tryck på de hyresgäster som faktiskt valt en allmännyttig bostadsvärd att, trots ovilja, ändå fundera på att ombilda för att slippa privatvärdar.
Ordföranden i Stockholmshem har tagit kraftfullt avstånd från sådant arbetssätt, igår kunde han dock inte säja vad som händer om hyresgästerna nu efter avslöjandena om pågående värderingar faktiskt ändrar sig och nu vill ombilda.
Det ansvariga borgarrådet är dock mindre blygsam och uttryckte, i direktsänd tv4 nyhetsinslag, den mycket tydliga åsikten att det i sådana förekommande fall var bara bra om det nu kommer hyresgäster som vill ombilda.
Tyvärr verkar jag ha fått rätt i mina tidigare påståenden att det man nu gör är en medveten strategi, (eller möjligtvis en bieffekt av agerandet), att ytterstadens hyresgäster med ett överhängande utförsäljningshot skall ompröva sitt ointresse till ombildning...
Fortsättning följer; igår gjorde ordföranden ett inlägg på styrelsen för Stockholmshem att vi antagligen skulle ha ett ärende om utförsäljning klart till första mötet 2008.
(trots att det inte finns några utförsäljningsplaner, eller tidsplaner för genomförande, eller skriftliga underlag eller tjänsteutlåtanden eller....
Undrar just vilka som mer sitter med i den arbetsgrupp som förberett detta sedan i somras? (Förutom Stockholmshems fp ordförande)
Varför detta hemlighetsmakeri?