måndag, november 12, 2007

Utförsäljningplanerna avslöjade!

Utförsäljningsplanerna från den borgerliga alliansen har avslöjats. Den enda borgerliga politiker som uttalat sig har tyckt att det är olyckligt att styrelserna i bolagen har hållts utanför och att arbetet har skett i lönndom.
Ikväll klockan 17.30 har Stockholmshem AB ett x-tra styrelsemöte med en enda punkt på dagordningen, muntlig information omkring ägaridrektiv avseende aktiv fastighetsförvaltning...
Hur länge tror de borgerliga allianspolitikerna att de kan gömma sig bakom floskler och bakbundna tjänstemän?
Erkänn, detta är er plan b, där ni inte lyckats sälja till bostadsrätter, straffar ni nu hyresgästerna med utförsäljning till privata fastighetsintressen. Dvs i ytterstaden.
Innerstaden ombildas nu i rask takt, nyproduktionen av allmännyttiga hyresrätter har i princip upphört och nu, utförsäljning till privata intressen där hyresgästerna gjort sitt aktiva val att vilja bo i allmännyttan.
Detta pratade alliansen ingenting om i valrörelsen, det som nu görs är att allmännyttan marginaliseras, något som moderater alltid pratat om och försökt att driva igenom på olika sätt under årens lopp.
Varför är Folkpartisterna och Kristdemokraterna så tysta, antagligen har de också munkavle och går i husses ledband...
Hoppas att protesterna blir massiva över denna nya politiska inriktning utan insyn från opposition och allmänhet. detta leder till marginalisering, ännu större utanförskap och att ungdomar får ännu större svårigheter att komma in på bostadsmarknaden.