fredag, augusti 13, 2010

Alternativen är tydliga, det handlar om trovärdighet!




Äntligen närmar vi oss valet och temperaturen höjs. Det är inte lite information och desinformation som möter den medieintresserade. Bara genom att skanna av en enda dags mediarapportering så förstår man hur viktigt detta val är, för alla partier och för de två blocken. Det kan vara svårt för den som inte ägnar sig åt politik, eller ens är intresserad att se bakom budskapen och retoriken. Men det som ändå måste vara enkelt för var och en är att granska och fundera över trovärdigheten hos partierna och politikerna. Hägglund speglar sig gentemot djur som ska känneteckna olika dåliga egenskaper i samhället. Bilden ovan är ju givetvis manipulerad. Ett nytt djur är inlagt. Ett djur som får symolisera löftessvek. Både generellt men särskilt det urholkade djurskyddet. Eller som jag skrev på FB, Herregud, det är ju djuret som stirrar på Hägglund...

Trovärdigheten är ju nere på noll-nivån när det gäller att hålla löften. Den politik som drivits av de borgerliga under 4 år har gynnat välbeställda och urholkat solidariteten i samhället. Det är dags att ändra på det. Vem vill bära minkpäls när man ser och vet hur oetiskt och vidrigt djuren hanteras? Vem vill ha det lite lyxigare i vardagen när man vet att det är på den svagaste, sjukastes bekostnad?

Nu ska jag sätta mig en stund och tänka igenom vad för löften som ställts ut av de borgerliga, och sedan kontrastera mot hur det blivit och är. Det blir grunden för vad jag ska prata om med dem jag möter fram till valdagen. Och självklart vad vi Socialdemokrater vill och vilka förslag vi har, För hela Sverige!

"Boultbee är en långsiktig affär med ett seriöst företag"
"Servicehusen ska vara kvar"
"Ingen gammal sjuk ska behöva oroa sig för att de inte får vård eller boende"
"Vi ska bygga billiga bostäder"
"Minkindustrin ska själva ta ansvar"
"Arbetareparti"

Nä, nu J-lar!