fredag, juli 17, 2009

Lilla växthuset i Örby


5 personer 10 timmar sedan var det klart. Tack till familjen för hjälpen. Här ska odlas grönsaker, tomat och druvor. Ekologiskt och nära!

onsdag, juli 15, 2009

sommar sommar sommar....

Inte visste jag att det var så omständigt och tog så lång tid att göra sylt, gele och saft. Antagligen var utrustningen undermålig, därför drog det ut på tiden och blev en mindre mängd varor än som var tänkt. Närproducerat är nog bra, men inte så här nära. Lägger man ihop timmarna, disken, varmvattnet, tiden att plocka bären och göra saften, gelen och plocka undan, så är det nog billigare att handla. Enda fördelen som någon påpekade på FB är att jag vet vad som är i! Det som jag däremot kan rekommendera att göra är en Rumtopf. Säsongens frukter varvas vartefter de mognar i en burk, varvas med 1½ dl socker och lite drygt en dl rom, låt stå i en månad och njut med grädde! Den 15 augusti kan jag bjuda på den färdiga Rumtopfen.
Hälsningar;
verkligenverkligheten på semester!