måndag, februari 25, 2008

Äntligen sportlov!

Nu får alla barn utlopp för sina spring i benetkänslor. Vinteraktiviteter är uppfriskande och stärkande. Exempelvis så blir det mycket energi som går åt här på Bandängen när barnen åker snökälken runt runt. Fast jag ser inga barn eller snö. Tyvärr har inte plaskdammen öppnat ännu, annars vore den ett alternativ.


fredag, februari 22, 2008

1080 kronor dyrare SL kort med Moderatstyre..


1 mars höjs priset igen. Helt omotiverat. Skriv på protestlistor och kräv stopp för chockhöjningen!

tisdag, februari 19, 2008

Söderlund tar krafttag?

Återigen gör stadsbyggnadsborgarrådet ett utspel på temat att stockholm skall bli renare och vackrare. Än en gång kommer säkert de borgerliga ledarsidorna att hylla honom för hans krafttag. Men, är retorik med handlingskraft? Hur der den formeln ut R+?= resultat?. Mycket är enklare och självklarare när det är borgerligt styre. Och om inte journalisterna kommer ihåg vallöftena så kan jag hjälpa till. I opposition krävde m mycket och var högludda och mycket kritiska till det ökade antalet råttor i staden. Krafttag krävdes. Trots en historiskt stor satsning på stadsmiljöfrågor, (en budget förstärkning med åtskilliga tiotals miljoner kronor), så var det inte nog. Söderlund skulle alltid övertrumfa.
Åtmindstonde då.
Vart tog den stora reformen som utlovades vägen? Nedgrävningen av alla återvinningscentraler!
Inte en enda har grävts ned. Inget initiativ har tagits. Söderlund skyller på förpackningsindustrin. Istället för denna utlovade miljardsatsning så blir det ett par hundra papperskorgar till på stan, med detta krafttag blir det nog varken renare eller snyggare!
Tack för det vallöftesbrytare!


torsdag, februari 07, 2008

Dubbla budskap med anonyma avsändare!

Detta med att säga en sak och göra en annan har blivit allt vanligare. Exempelvis hävdar kristdemokraterna ihärdigt att det är innehållet i verksamheterna som är det viktiga för äldre, inte hur det styrs eller av vem det styrs. trots detta får vi nästan dagligen se exempel på att det är just styrningen och vilka förutsättningar som ges till verksamheterna som avgör hur det blir i slutändan.
I dagens DN hävdar en politiskt sakkunnig i landstinget att man satsar på läkare i hemsjukvården och att det skall bli bättre med det. Att det i grunden handlar om ett nytt styrsystem där de ekonomiska incitamenten ändrats så att det finns pengar att hämta framgår av artikeln.
Konsekvensen blir i praktiken att Rosenlunds vårdcentral drar ned antalet hembesök från 36000 till max 12000 hembesök. Alltså drabbas de enskilda äldre av sämre service, vård och omsorg. De politisk sakkunniga slår snabbt ifrån sig! Det handlar tydligen om överproduktion. Återigen har alltså en grupp snott åt sig en större mängd vård än vad som behövts, är slutsatsen som dras i artikeln, som en annan kristdemokratisk sakkunnig konstaterar i citatform.
Snacka om dubbla budskap. Retorik i opposition, löften i valrörelsen blir till neddragning och besparing och sämre för de äldre i de politiska besluten.
Men, varför är det politiska sekreterare so återkommande uttalar sig om ditten och datten. Vart finns de politiskt ansvariga. Antagligen hoppas de att det inte skall märkas att de är ansvariga och att allt fagert tal om äldre bara var snömos och retorik.
Kristdemokraterna som är ansvariga för äldre i landstinget, staden och regeringen genomför nu en politik som moderater alltid har drömt om. Pengsystem, checkar och total privatisering.
Vart tog de gamla vägen?
Förklara er och ta ansvar, vart tar era grundvärderingar vägen när ni går moderaternas ärenden?