onsdag, november 29, 2006

Identitetskris?


Den moderate riksdagsmannen Sten Nordin har hamnat i en ordentlig politisk identitetskris. Under tiden som oppositions- borggaråd satt han med i den parlamentariska styrgrupp för byggandet av citybanan som jag initierade som ansvarigt gatu- och fastighetsborgarråd. Inte en gång talades om att stoppa bygget från stadshusmoddarna. Tvärtom var det eniga beslut i fullmäktige. Många vackra tal hölls till citybanans lov. Dessutom kritiserade inte minst oppositions- Sten att det tog för lång tid i beslutsprocessen. Allt är nu som vanligt, moderaterna har ansvaret, beslutsångest och skenutreder viktiga infra- strukturinvesteringar istället för att genomföra. Citybanan är viktig för hela landet. Det är bara trams att ytlägga banan i ett tredje spår över Riddarholmen.
Till beslut Herr Talman!

(Bilden visar att kollektivtrafiken har en framtid trots borgerligt styre. I alla fall på Sandhamn)

Cirkeln är sluten!


I en av de stora morgontidningarna så uttalar sig Stockholms finansborgarråd om stadens ekonomi. Sin vana trogen skyller hon allt ont på socialdemokraterna och mellan raderna kan man förstå att nu skall det bli räfst och rätta ting. Borgarna tog över ett fulldukat bord i stark högkonjunktur o använder detta till skattesänkningar för de välbeställda på de mest utsattas bekostnad. Förutom sjuka, arbetslösa och förtidspensionerade, så skall de som uppbär socialbidrag betala omfördelningen från fattig till rik. Restriktivare bedömning vid prövning av behovet av soc.bidrag, lägre sjukpenning, minskad A-kassa och vurm för låglönejobb är grundfundament i det borgerliga ofärdssamhället. Cirkeln är sluten. Borgarna i Stockholm intensifierar den politik de drev för 4 år sedan. Sammantaget leder denna politik till ökade sociala klyftor, marginalisering och otrygghet. Mitt stalltips är att det också, när människor upplever ett starkt utanförskap, leder till instabilitet och social oro. Så förutom rättviseaspekten på följden av den förda politiken så borde överklassen och medelklassen inse, att priset för ofärden får vi alla solidariskt betala med generell otrygghet.
I budgeten tar borgarna bort SL-kortet för arbetslösa.
Hur länge dröjer det innan borgarna sänker normen, inför begränsningar i antalet barn som får utgöra grund för biståndsbedömning, vilkorar biståndet, och kräver flytt till billigare boende? Antagligen Snart! Många har redan genomskådat de nya moderaterna. Jag gillade de gamla bättre, de var i alla fall öppna med sitt uppsåt.

tisdag, november 28, 2006

Rondellhund Rågsved


Äntligen, först rustade sossarna upp Rågsvedsvägen, och nu har en ny hyresgäst flyttat in.
Mer gatukonst åt folket!

måndag, november 27, 2006

Soluppgång i Högdalen!


Samtidigt som jag hänförs över denna vackra syn, ser jag flygplanen rada upp sig i skyn. Det är morgonrusning på Bromma flygfält. Inflygningen går över Sveriges mest tätbebyggda områden. Vansinne är det, både utifrån miljöaspekt och säkerhet. Dessutom har Bromma nått sitt kapacitetstak. Skall Stockholmsregionen kunna utvecklas behövs fler bostäder och en ny storflygplats på södertörn. Lev upp till Stockholmsberedningens slutbetänkande Nu!
Hur länge tror du att det tar innan borgarna återigen förlänger detta Stockholmsutvecklingshämmande avtal? Ned med direktörsflyget nu!

söndag, november 26, 2006

Många längtar till julen!


Andra inte alls. Själv tillhör jag dom som tycker att julen är barnens högtid. Alla barn får tyvärr inte uppleva en riktigt god jul. En eloge till Folkets hus i Rågsved som arr jul i gemenskap för 25 året i rad. 200-400 personer brukar komma.

(På bilden visas det som gör juletid till nåt kul för mig. Tomteljusslingan är redan uppsatt o lyser i kapp med Högdalsverket)

Dimman har lättat!


Vackert väder i slutet av november. När kommer snön? Och hur kommer borgarna i Stockholm klara av snöröjningen med mindre pengar och centralisering som recept? Nåväl, njut av den vackra vyn så länge...

lördag, november 25, 2006

Högdalens sop-förbränning i dimma.


Kan det bli vackrare?